Dungeoneer

DungeoneerKortspil om et klassisk dungeon crawl. Ved spillets start får hver spiller en af de 4 helte karakter og tre quest som skal gennemføres for at vinde spillet. Under selve spillet opbygges dungeonen af kort fra hånden og karaktererne bevæger sig rundt i denne for at bekæmpe monstre og løse deres quests. Undervejs skal man også et blive slået ihjel af de fælder og monstre som andre spillere placerer i dungeonen.

Spillere: 2-4
Spilletid: 1-2 timer
Kompleksitet: simpelt
Prisklasse: 150-250kr
Udgiver: Atlas Games

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

Ingen kendte

UDVIDELSER

Dungeoneer: Vault of the Fiends

Kan spilles som stand alone spil eller bruges som udvidelse til “grundsættet”.

ANDRE LINKS

 

Vinci

BESKRIVELSE

VinciVinci hører til den sjældne kombination af simple spil, hvor strategien samtidigt har en utrolig dybde. Spillerne starter med at vælge en civilisation fra den tilgængelige pulje og herefter score point ved at ekspandere dem ind over Europa kortet og konkurrere med de andre om pladsen. Efterhånden som civilisationerne bliver decimeret af konflikt skal spillerne vælge de strategiske rigtige tidspunkter til at skifte til nye civilisationer med mere levekraft.

Spillet er udført med meget få elementer af tilfældighed (valg af hvem som starter og herefter hvilke to tilfældige egenskaber de tilgængelige civilsationer har) og meget simple regler.

Spillere: 3-6
Spilletid: 2 timer
Kompleksitet: simpelt
Prisklasse: 250-350kr

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

Ingen kendte

UDVIDELSER

Ingen udvidelser

ANDRE LINKS

Puerto Rico

Puerto RicoI Puerto Rico styrer hver spiller en koloni som de i løbet af spillet skal opbygge til at være den bedste. Det gøres ved at lave plantager i landområdet til at producere råvarer, bygge produktions bygninger i by området som kan forbedre værdien af råvarer og handelen og endeligt at udskibe varer til hjemlandet. Undervejs i spillets runder skiftes spillerne til at påtaget sig forskellige roller (f.eks. captain eller builder) som er med til at definere deres egen strategi og fratage modstanderne deres muligheder.

Spillere: 3-5
Spilletid: 1½-2 timer
Kompleksitet: normal
Prisklasse: 250-350kr

STRATEGI GUIDES

The Large Warehouse of Puerto Rico Knowledge

En af brugerne på BoardgameGeek har skrevet en kæmpe guide til alle aspekter af spillet. Her gennemgås både alle roller og bygninger i spillet for at analysere deres styrker og svagheder. Der udover kommer den ind på strategier til valg af roller og bygninger i forskellige faser af spillet.

UDVIDELSER

Gratis udvidelse fra Rio Grande Games

Rio Grande games har været flinke nok til at lave en gratis udvidelse, som tilføjer flere bygninger til dette dejlige spil. Det eneste man skal gøre er at downloade og printe to ark med nye bygninger og lime dem fast på noget passende karton. Inkluderet er også detaljerede regler for bygningerne og hvordan de kombineres med det eksisterende sæt.

 

Starfarers of Catan

BESKRIVELSE

StarfarersLavet af samme designer som Settlers spillene og også udgivet af det samme firma er det ikke helt forkert at kalde dette settlers i rummet. Hvor Settlers havde forholdvist simple komponenter er man her gået amok med 4 store plastic rumskibe og et væld af tilhørende små plastic brikker (hvilket kan ses på prisen). En del af mekanikken kan genkendes fra Settlers men der er også kommet nye elementer som udforskning af spillepladen ind. Der er kommet væsentligt flere elementer af tilfældighed ind rundt omkring, så det er ikke et spil hvor strategi og planlægning spiller så stor en rolle.

Spillere: 3-4
Spilletid: 2 timer
Kompleksitet: simpelt
Prisklasse: over 550kr

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

Starship Catan Info

Kort skitse af overordnet strategi i spillets forskellige faser.

UDVIDELSER

5-6 spillers udvidelse

Udvidelse med ekstra brikker og spilleplade, som gør det muligt at spille 5 eller 6 mod hinanden.

ANDRE LINKS

Maginor

BESKRIVELSE

MaginorDen regerende High Wizard er på vej tilk at gå af og er på vej rundt for at spørge landets orakler hvem de stemmer på til at overtage posten. Hver spiller styrer en yngre ambitiøs troldmand som ved i spillet at influere på oraklerne prøver at skaffe sig stemmer nok til i sidste ende at blive High Wizard.

Spillere: 2-4
Spilletid: 45 minutter
Kompleksitet: simpelt
Prisklasse: 250-350kr

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

Ingen kendte

UDVIDELSER

Ingen udvidelser

ANDRE LINKS

Age of Mythology

BESKRIVELSEAge of Mythology

En brætspils udgave ef det kendte spil til PC, med stort set de samme elementer som man kender fra den typer spil. Som enten grækere, viking eller egyptere kæmper spillerne mod hinanden om at udforske verden og skaffe kontrol over de ressourcer som skal til for at lave bygninger og hær enheder. Som i computer spillet har hver civilisation speciellebygninger og enheder til rådighed.

Spillere: 2-4 (op til 8 hvis man køber ekstra brikker fra Eagle Games)
Spilletid: 2-3 timer
Kompleksitet: normal
Prisklasse: 450-550kr
Udgiver: Eagle Games

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

BoardGameGeek artiker

BGG siden om AoM har en række mindre artikler om forskellige strategier til spillet.

UDVIDELSER

Men ekstrabrikker nødvendige for at spille 5-8 spillere sælges fra udgiverens website.

ANDRE LINKS

Attack! Expansion

BESKRIVELSE

Attack! ExpansionHvor Attack! grundspillet var forholdvist simpelt og taktisk anlagt er udvidelse fokuseret på at give spillet mange strategiske elementer. Det indeholder en ekstra spilleplade med Asien og brikker til flåde enheder. Der ud over er der kommet regler for at bruge flåderne, forskning, spionage, politiske aktioner, handelsruter, forskellige styreformer, strategisk bombning af resource og olie som en strategisk resource.

Spillere: 2-6
Spilletid: 4-6 timer
Kompleksitet: normal
Prisklasse: 250-350kr

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

Se under artiklen til Attack! basis sæt

ANDRE LINKS

Attack!

Attack!I dette basissæt udkæmper spillerne deres egne fiktive kampe om verdensherredømmet i tidsperioden omkring 2. verdenskrig. Spillet er rimeligt simpelt i sin grundtanke rimeligt simpelt med at man starte med en hovedstad og en håndfuld enheder rundt omkring på kortet og skal tilkæmpe sig ressource fra de andre spillere og neutrale lande. Til dette har man en hær bestående af små plastic brikker forestillende infantri, artillery, kampvogne og fly, som i en ret snedigt taktisk kamp system skal overmande fjendtlige territorier.

Spillere: 2-6
Spilletid: 3 timer
Kompleksitet: simpelt
Prisklasse: 250-350kr

ANMELDELSER PÅ NETTET

STRATEGI GUIDES & ARTIKLER

BGG Files

BoardGameGeek har en række små tillæg skabt af forskellige spillere

UDVIDELSER

Attack! Expansion

Udvidelsen er lige så stor indholdsmæssig som det oprindelige spil. Indeholder ny spilleplade med Asian og brikker til flådeenheder. Regler flåder, spionage, diplomati, forskning og en del andre ting.

ANDRE LINKS

 

KBK i udbrud

Ikke af fugleinfluenza men blot det abstrakte spil Volcano. Det spilles med Icehouse pyramider, der hidtil har haft det lidt svært i klubben men et løfte om at det hverken skulle spilles i realtime eller var ingeniøragtigt var nok til at overvinde modstanden.

Volcano spilles på en 5×5 matriks af pyramider. På hver plads placeres en stor, mellem og lille pyramide i samme farve, til et normalt spil bruges fem forskellige farver af Icehouse pyramider. Ovenpå fem at stakkene placeres fem sorte caps(vulkankegler) og så er spillet klart til at gå igang. Hver spiller skal nu på tur flytte en af disse caps til et nabofelt hvor efter pyramiderne som lå under denne laver et “udbrud” hvis det er muligt. Det sker ved at pyramiderne, som lå under den flyttede cap, én efter én bliver flyttet i den retning man flyttede den sorte cap. Hvis udbruddet gør at der nu er to pyramider af samme størrelse ovenpå hinanden tager man disse som point.


(Billede fra: puppi @ boardgamegeek.com)

Finten i spillet er to ting. For det første får man bonus point for at samle sæt af pyramider (en stor, mellem og lille) og hvis man endda kan danne et sæt i samme farve er der flere bonus point og for det andet kan ofte flytte en eller flere caps uden at lave udbrud i første omgang og dermed tilsidst ende med at få lige netop de pyramider man skal bruge for at få et helt sæt.

Spillet stopper så snart en spiller har en pyramide i hver af de fem farver.

Da vi prøvede spillet var det med seks spillere og det var nok lidt for meget (specielt da én spiller på et tidspunkt brugte 10 minutter på at tage sin tur). Med tre eller fire spillere vil der være bedre flow i spillet og måske ville det have gavn af at man brugte en timer.