KBK i udbrud

Ikke af fugleinfluenza men blot det abstrakte spil Volcano. Det spilles med Icehouse pyramider, der hidtil har haft det lidt svært i klubben men et løfte om at det hverken skulle spilles i realtime eller var ingeniøragtigt var nok til at overvinde modstanden.

Volcano spilles på en 5×5 matriks af pyramider. På hver plads placeres en stor, mellem og lille pyramide i samme farve, til et normalt spil bruges fem forskellige farver af Icehouse pyramider. Ovenpå fem at stakkene placeres fem sorte caps(vulkankegler) og så er spillet klart til at gå igang. Hver spiller skal nu på tur flytte en af disse caps til et nabofelt hvor efter pyramiderne som lå under denne laver et “udbrud” hvis det er muligt. Det sker ved at pyramiderne, som lå under den flyttede cap, én efter én bliver flyttet i den retning man flyttede den sorte cap. Hvis udbruddet gør at der nu er to pyramider af samme størrelse ovenpå hinanden tager man disse som point.


(Billede fra: puppi @ boardgamegeek.com)

Finten i spillet er to ting. For det første får man bonus point for at samle sæt af pyramider (en stor, mellem og lille) og hvis man endda kan danne et sæt i samme farve er der flere bonus point og for det andet kan ofte flytte en eller flere caps uden at lave udbrud i første omgang og dermed tilsidst ende med at få lige netop de pyramider man skal bruge for at få et helt sæt.

Spillet stopper så snart en spiller har en pyramide i hver af de fem farver.

Da vi prøvede spillet var det med seks spillere og det var nok lidt for meget (specielt da én spiller på et tidspunkt brugte 10 minutter på at tage sin tur). Med tre eller fire spillere vil der være bedre flow i spillet og måske ville det have gavn af at man brugte en timer.

Skriv et svar