Mere fokus på brætspil: Ny årlig pris stiftet

Brætspil er samlingspunktet og et fast, socialt indslag i enhver familie. Men i Danmark er forbrugerne fortabt, når de skal navigere gennem de mere end 40 nye brætspil, der årligt udkommer.Det vil Guldbrikken rette op på.

En årlig brætspilspris kåret af en uafhængig og gennemskuelig
non-profit organisation med en kyndig jury med spilkritikere fra bl.a. DR, Urban, Politiken og Danmarks to største brætspilsforeninger.
Guldbrikken er indstiftet for, at almindelige forbrugere lettere kan navigere rundt på et broget brætspilsmarked, og opdage nye og bedre både danske som udenlandske brætspil end de traditionelle travere. Selve prisen uddeles fremover hvert år under Kulturnatten i oktober.

Brætspil kan blive tildelt Guldbrikken i fire kategorier:

Børnespil
Brætspil, der henvender sig til og kan spilles af børn, enten alene eller i selskab med voksne.

Familiespil
Brætspil, der henvender sig til hele familien, og kan spilles af voksne eller i selskab med børn ned til 10 år.

Voksenspil
Brætspil, der henvender sig til voksne. Reglerne må gerne være på engelsk.

Juryens specialpris
Et brætspil, juryen gerne vil honorere med en specialpris grundet dets originale kvaliteter. Kan kåres blandt ikke-indsendte spil.

Kriterierne for at blive nomineret til Guldbrikken, tidsfrister, info om juryens medlemmer og andet kan findes på www.guldbrikken.dk

For yderligere informationer kontakt Guldbrikkens sekretær Thor Bentel på info@guldbrikken.dk eller mobil 25348998

5 tanker om "Mere fokus på brætspil: Ny årlig pris stiftet"

 1. Ved eftertanke er jeg noget betænkelig ved jury-sammensætningen (se guldbrikken.dk). Blandt de 6 jury-medlemmer er jeg kun helt tryg ved Thomas Vigild, der ser ud til at arbejde professionelt (i modsætning til på hobby-plan) med brætspil (i modsætning til PC-spil). Han er da også en af initiativtagerne, & har øjensynligt sammensat juryen.

  Rasmus, hvis du skal leve op til dette ansvar, må du udvide din tolerance tærskel betragteligt mht spil. Du ved det måske ikke selv, men i de små 3 år jeg har kendt dig, har du udtalt dig nedsættende om HVERT ENESTE (jeg mindes ingen undtagelse) spil der kom på tale eller på bordet, medmindre det enten var et (u/) forkllædt abstract, eller et fredeligt, let abstraheret, ekspansions-handels-byggespil (gerne med kirke). Hvis en bestemt “smag” indenfor spil bliver privilegeret, vil prisen ringe troværdighed få.

  Og hvor er så Fantask – der glimrer helt eklatant ved sit fravær? Danmarks mest toneangivende institution overhovedet ang brætspil & relateret kultur? Ville Games ikke have dem med? Tror de virkelig at fornuftige spillere nu vil begynde at købe deres spil hos Games?

  Nå, men fortsat et fremragende, nødvendigt, & rigtigt initiativ – især hvis nævnte små folder kan glattes bare en anelse ud.

 2. Hov, stop, Rasmus har for nyligt både købt og spillet Titan! 🙂

  Jeg er egentlig ikke så bekymret. Rasmus er kun et af jurymedlemmerne, og juryen virker i det store hele ret alsidigt sammensat. Det eneste medlem hvis bidrag jeg ikke lige kan se hvad skal være, må være journalisten fra PC Player – ud fra hans CV virker det ikke som om han har nogen erfaring med brætspil (men det har han måske alligevel, Rasmus, eller hyr?)

  Hvad spillene angår gør to faktorer sig gældende: Dels skal producenterne jo selv indstille de spil de vil have med i konkurrencen, så Rasmus kan ikke bare frit nominere sine yndlings-mystikerspil. 😉 Og dels er der tre kategorier af spil – familie/børn/voksen – hvilket burde kunne give en passende bredde i de spil der vinder.

 3. Som Jens rigtigt skriver, er der forskellige kategorier som spillene skal passes ind i. Der er ikke en kategori der hedder “tørt forklædt abstrakt spil med obligatorisk kirkebyggeri”. Jeg er helt bevidst om at det ikke er årets “Rasmus-spil”, som vi skal vælge, men derimod spil indenfor de kategorier som vi har udvalgt. Mht. kategorier har vi i øvrigt ladet os kraftigt inspirere af den svenske pendant http://www.leksakshandlarna.se/templ_text_bild_lista.php?m=1&w=2&pageid=17&pid=51
  Jeg har spillet (rigtige mange forskellige typer) spil i rigtige mange år, så jeg er overbevist om, at jeg fint kan vurdere et spil inden for dens genre (børnespil måske undtaget). Når det er sagt – har jeg selvfølgelig spilpræferencer i sagens natur, men det opfatter jeg ikke som et problem. Vi regner med at køre processen meget åbent, så man får mulighed for at se os over skulderen. Thomas Holmby (fra DR) har fx planer om at lave en radioreportage når vi i juryen skal udvælge årets spil.
  Fantask er blevet inviteret til deltage, men har mig bekendt ikke meldt tilbage. Jeg har på foranledning af en anden brætspilsbutik bedt om at få skrevet på sitet, at ALLE (butikker, foreninger mv.) er velkomne til at støtte op om prisen. Det er og har altid været ideen, men det er det åbenbart ikke lykkedes at kommunikere klart ud.
  Det har gået stærkt, så der er selvfølgelig ting der kunne være gjort bedre. Vi bliver selvfølgelig klogere og prøver selvfølgelig at gøre tingene bedre hen ad vejen.

Skriv et svar