Mall of Horror

Endnu et zombie spil, hvor verden er overrandt af sultne zombier, mens et par enkelte overlevende kæmper om, at blive reddet, inden de selv kommer til at gå hvileløs rundt på jorden.
Denne gang er en håndfuld mennesker samlet i et storcenter, hvor de barrikadere sig i forretningerne mens storcenteret langsomt fyldes med zombier.
På et tidspunkt vil de bryde ind, medmindre døren kan forstærkes. Hvem skal gå ned på parkeringspladsen og gennemsøge lastbilen, som holder dernede, for brugbare ting?

Mall of Horror er et samarbejd/dolk-hinanden-i-ryggen spil, hvor hovedmekanismen i spillet styres af afstemninger mellem spillerne.
Hver spiller kontrollerer 3 personer, som har forskellige egenskaber og ligeledes er forskellige point værd hver.
Disse figurer placeres på spillepladen, som afbilleder 5 forskellige forretninger og 1 parkeringsplads i storcenteret.
Her skal de så rykke rundt og undgå, at blive spist indtil helikopteren kommer og henter de 4 overlevende.
I første fase stemmer man om, hvem der skal undersøge parkeringspladsen for våben, værktøj eller andre brugbare ting, som måtte kunne bruges under en belejring.
Derefter stemmes der om, hvem, som skal være sikkerhedschef, hvilket giver visse fordele i kraft af overvågningskameraer.
Sikkerhedschefen slår 4 terninger, som indikere hvilke forretninger zombierne kommer frem til. Det er kun sikkerhedschefen, som må se terningerne og han skal så offentligt vælge en af sine personer, som skal rykkes til en anden forretning.
Nu skal de øvrige spillere vælge deres destination hemmeligt inden zombierne dukker op.
Hvis der er flere zombier udenfor en dør, end spillere barrikaderet indenfor, bryder de ind og spillerne stemmer nu om, hvem der skal ædes mens de andre flygter.
Hver spiller har 3 karakterer (4 med kun 3 spillere), som alle har forskellige egenskaber (Hver spiller har de samme karakterer).
-Tough guy: Tæller for 2, når det afgøres om zombierne bryder igennem døren.
-Gun man: Har 2 stemmer når han er med i en afstemningsrunde.
-Pin up girl: Tiltrækker en ekstra zombie, på grund af al skrigeriet.

Spillet slutter når alle karakterer er samlet det same sted eller, at der kun er 4 tilbage. Den spiller, som har fået flest point er vinderen.

Skalerer:
Jo flere man er til dette spil des bedre.
Det fungere også fint med 3 spillere men så tager spillet sig mere ud, som et kooperativt spil, hvor man hjælper hinanden. Men ikke desto mindre skal folk dø, da der kun kan være 4 personer i helikopteren.
Med flere spillere vil det blive mere konkurrence præget, hvilket vil blive langt mere forræderisk.

Komponenter:
Virkelig fine komponenter med kasse, hvor det hele passer perfekt i.
Desuden indeholder kassen små plastik miniaturer, afstemningshjul, kort af ordentlig kvalitet og en lækker regel bog (dog med en del oversætningsfejl).
Spillepladen forstiller de 6 rum, som er i centeret og lavet i en gennemsnitlig kvalitet.
Der, hvor Mall of Horror udenmærker sig, er det lækre illustrative design, som findes på plade og kort. Meget stemningsfuldt.

Kompleksitet:
Mall of Horror er meget nemt, at gå til men det er meget rart med et player aid (hvilket ikke er vedlagt) ved de første gennemspilninger, da kort kun kan spilles på bestemte tidspunkter og flytningen af karakterer kommer efter zombierne er ankommet.

Brain Burner:
Braaaiiinnss. Eftersom spillerne ikke behøver deres hjerne i dette spil, kan de frit lade zombierne få dem.

Konfrontation:
Dette spil handler om konfrontation, forråde hinanden og egoistiske tendenser.

Held:
Der er held i spillet men det er af den slags, hvor en god spiller kan formindske risikoen, ved at forudsige de andres spil.

Mall of Horror er et spil, som ikke tager sig for højtidligt. Det er lavet til zombie fans og skal gerne kombineres med øl og saltstænger.
Perfekt til, at slutte en spille aften med og spilles på en time, hvor det vinder lidt for hver gang.
Det er ikke et spil for ikke-zombie fans eller ”seriøse” spillere, som ikke kan lade være med at analysere mekanismer frem for at nyde spillet for, hvad det er.

(1-4)
Skalerer: 2
Komponenter: 4
Kompleksitet: 2
Brainburner: 1
Konfrontation: 4
Held: Lidt

Alt i alt:
7/10

Skriv et svar