Descent: Journeys in the Dark

Descent er et typisk “Dungeon crawl” fra Fantasy Flight Games. Kassen indeholder mange kilo af gangsystemer, plastic monstre og terninger og giver derfor fuld valuta for pengene da spillet ligger i den øvre prisklasse.

Descent egner sig bedst til at blive spillet med nogle venner, en stribe øl (afhængigt af alder) og en række splattende lyde eller vilde fagter når sværdene svinges. Kort sagt et “Beer and pretzel” spil. Spillet spilles af 1-4 spillere som spiller mod “Over Lorden” (OL), der styrer monstre og selve gangsystemet.

Ud fra nogle tur-regler rykker spillerne gennem gangsystemet sammen, alt imens de trækker et blodigt spor af slagne monstre efter sig.
Undervejs samler de penge, som de køber bedre udstyr for i byen, samler magisk ting og vinder “Conquest” point.
“Conquest” point er de point som afgør om spillet vindes af spillere eller OL. Klarer spillerne sig igennem opgaven de får stillet, uden at miste alle point, vinder spillerne, men mister de dem vinder OL.
I takt med at spillerne aktivere portaler (der kan teleportere dem tilbage til byen), åbner kister og dræber monstre modtager de flere “Conquest” points.
Modsat mister de point, hver gang de bliver slået ihjel (De “respawner” i byen) eller OL arbejder sig gennem bunken af “Over Lord kort.”
“Over Lord kort” er en bunke kort som OL besidder, der er med til at “personlig gøre” gangsystemet. Med disse kort aktiveres fælder, placeres ekstra monstre og ændres “gameplayet” til OL’s fordel.
Kortene aktiveres af “Threat tokens” som OL modtager hver tur eller undervejs når han “discarder” ubrugelige “Over Lord kort”.
Dette er med til at gøre spillet mere brætspilsagtigt og gør at man kan spille de vedlagte 10 missioner, flere gange da ikke 2 spil er ens.

Spillet er blevet kritiseret for at være lidt for nemt for spillerne når man er 3 eller 4 spillere. Derfor er det nødvendigt med et par husregler, der begrænser spillerne da spillet helt klart er bedst, hvis spillerne skal slide i det og tilrettelægge deres ture, for at holde sig i live. Så et par små justeringer og o­ndere monstre skal der til.

Descent er et glimrende spil og et af de bedste indenfor genren.
Kompleksiteten er ikke høj, komponenterne er i top og spillet er sjovt at spille.
Spillet kommer med ti scenarioer men med programmer, der kan downloades, kan man lave sine egne baner, hvilket tilføjer spillet lidt ekstra. Det og kommende udvidelser gør at spillet bliver i min samling, for at komme frem når spillegruppen ønsker lidt meningsløst “Hack n slash” krydret med øller og chips.

 

Skriv et svar