The Scepter of Zavandor

The Scepter of Zavandor
af
Jens Drogemuller
The Scepter of Zavandor er et spil udgivet af Z-man games og kan vel bedst kan betegnes som et handelsspil påført en lille smule auktionsspil.
I spillet spiller man en ung magistuderende, som er kommet i besiddelse af nogle magiske sten, som man skal bruge til at blive stærkere, mere lærd og købe magiske ting for.
I en handelskamp kæmper man om, at blive den bedste magiker og modtage The Scepter of Zavandor.

Spillet er et af de spil, hvor man kan gribe ens tilgang mod sejre, an på flere forskellige måder. Dette giver spillet, en rigtig god replayability og en god mulighed for at lægge en strategi på forhånd.

Ved hjælp af magiske ædelsten, der genererer mana (penge) kan man købe bedre ædelsten (større udbytte), købe skills og forbedre dem (giver bonusser og øjeblikkelige belønninger) og man kan byde på artifacts (Nedslag i priser, adgang til nye ædelsten og meget andet).
Så som mange andre handelsspil, starter runden med at man høster ressourcer, som man så, i den efterfølgende runde, køber ind med, hvorefter man discarder og point justere.
Man forøger for hver runde sin indkomst, indtil man har nok mana, til man kan begynde og købe/byde sentinels, som giver gode point alt afhængigt af, hvad man er i besiddelse af.
Når et vis antal af sentinelerne er købt, stopper spillet og vinderen er den med flest point.
Hvis man har meget imod spil med repeterbare faser, vil spillet måske kunne blive en anelse ensidigt men de forskellige muligheder gør, at runderne kan gribes an på flere forskellige måder.

Komponenterne i spillet er af glimrende kvalitet mens regel bogen halter gevaldigt. Den mangler eksempler, der kunne være med til at tydelig gøre nogle af reglerne. Yderligere er man nød til, at bladre frem og tilbage i regel bogen under spillet for at se vigtige tabeller, som er spredt ud over forskellige sider. Et player aid eller alle tabeller samlet på sidste side ville hjælpe gevaldigt.

Spillet er sat til en time men med mere en 2 spillere, skal man nok regne med 1½ til 2 timer.
Det kan godt være lidt af en brainburner når man skal hver runde skal overveje for og imod og regne sig frem til det mest optimale træk men dette må blive lettere med tiden.

Alt i alt et godt handels/auktionsspil med et solidt tema (spillet er et genoptryk med nyt tema).
Min eneste ”men” er, at vi under hele spillet lå meget lige i point og det derfor virkede som om, at det hele blev afgjort den sidste runde.
Men sjovt var det og det skal nok prøves igen ved lejlighed.

Skriv et svar